V: Behov for mere moderne undervisning

Venstres Kristian Pihl Lorentzen er fortaler for modernisering af undervisningen

02:24

1 af 2

Engang var det lysbilleder. I dag er det en projektor, som udgør en stor del af undervisningen i landets teorilokaler.

Det kan godt gøres bedre og mere moderne, medgiver Venstres transportordfører Kristian Pihl Lorentzen i et interview med TV 2 | ØSTJYLLAND.

Han mener, at flere af undervisningsmetoderne er forældede:

- Vi skal have kigget på, hvordan vi kan modernisere det, siger han.

Hans reaktion kommer i kølvandet på, at lektor Carsten Jessen fra Institut for Uddannelse og Pædagogik ved Aarhus Universitet i dag kritiserer lovgivningen, der definerer rammerne omkring, hvordan teoriundervisningen skal forløbe.

Kørekortbekendtgørelsen lægger vægt på, at der skal være en aktiv kørelærer til stede og at undervisningen skal foregå i undervisningslokalet.

Ikke enten eller

Det er Kristian Pihl Lorentzen delvist enig i. Han mener ikke, at al undervisning skal foregå via en tablet eller computer, men at det skal ses som et supplement til tavleundervisningen.

- Jeg tror, man skal passe på med fuldstændig at basere sig på fjernundervisning. Det der forgår i et klasselokale er jo dialog mellem kørelæreren og eleverne, siger han og henviser til, at kørelærerne også har en opdragende og holdningsbearbejdende opgave i forhold til eleverne.

- De snakke kan vi ikke undvære, siger han.

Ifølge Kristian Pihl Lorentzen har en arbejdsgruppe under Justitsministeriet arbejdet på et udkast til en modernisering af teoriundervisningen i 2014.

Sidenhen er området blevet flyttet til Transportministeriet, som nu skal tage stilling til eventuelle ændringer i samarbejde med kørelærere og politiet.

Du kan se hele interviewet med Kristian Pihl Lorentzen i videoen øverst i artiklen.

Gammeldags teoriundervisning: De unge bliver dårligere bilister