Uvejrs-varsel opgraderes: Torden og lyn er på vej

DMI har valgt at ændre sit varsel for dagens uvejr. Alle prognoser tyder på lokale tordenbyger og store mængder nedbør i Østjylland

Her er det et lynnedslag over Silkeborg den 30. april 2018. Flere af disse kan være på vej. Foto: Nanna Mathiassen / Privatfoto

I første omgang var der kun risiko for voldsomt vejr i det østjyske Kristi himmelfartsdag, men nu opgraderer DMI sit varsel. Alle prognoser peger på, at det kan gå hen at blive rigtig vådt og farligt i det østjyske.

Læs også Kraftigt tordenvejr kan ramme Østjylland Kristi himmelfartsdag

- Vi ser allerede nu voldsomme byger med lyn og torden i Vestjylland, og de bevæger sig øst over, samtidig med at en lignende front kommer op fra syd, siger den vagthavende hos DMI, Steen Rasmussen, til TV2 ØSTJYLLAND.

Inden for en-to timer skulle uvejret nå til det østjyske ifølge vores beregninger. Men det er ikke alle steder, der kommer til at opleve det.

Steen Rasmussen, DMI

Ifølge ham buldrer og brager det flere steder i det vestjyske og i Tyskland lige nu, og med den varme luft vi har i øjeblikket, er der altså også stor sandsynlighed for, at det bliver voldsomt i Østjylland.

- Inden for en-to timer skulle uvejret nå til det østjyske ifølge vores beregninger. Men det er ikke alle steder, der kommer til at opleve det. Det er lokale byger, vi får at se. For nogen bliver det dog uden tvivl farligt med tordenbyger og lyn, siger Steen Rasmussen.

Sammen med torden og lyn kommer der også store mængder nedbør. Op mod 35 mm på en halv time risikerer der at falde.

Læs også Kør i god tid: Voldsomt vejr kan påvirke trafikken

Et skybrud kendetegnes ved 15 mm på en halv time.

Eneste østjyske område, der ifølge DMIs prognoser ser ud til at gå fri, er Djursland, hvor kulden fra havet med stor sandsynlighed vil bremse tordenbygerne. 

00:30

VIDEO: Sådan så TV 2 Vejrets prognoser ud for i dag, torsdag. Prognoserne er dog siden blev opgraderet yderligere. Der er dermed udsigt til endnu mere regn og torden. Video: TV 2 Vejret

Luk video