USA jagter Aronman

Blev kontaktet af landstræner Jürgen Klinsmann

Foto: Allan Baden / badenfoto.dk

Superligaens topscorer - AGF'eren Aron Jóhannsson - er blevet kontaktet af den amerikanske landstræner Jürgen Klinsmann. Han vil have Aronman til USA.

Telefonen ringede i lommen på AGF's Aron Jóhannsson. Han tog den. I den anden ende brægede en mand på engelsk med tysk accent. Det var den amerikanske landstræner - tyske Jürgen Klinsmann - der selv var en af verdens bedste angribere i sin storhedstid i 90'erne.

Aron Jóhannsson har islandske forældre, men han er født i USA. Han er udstyret med to pas. På det ene står der Island. Det andet USA. Jürgen Klinsmann appelerer nu til Aronman om at smide det islandske og kalde sig selv amerikaner og amerikansk landsholdsspiller i fodbold.

Aron Jóhannsson har været udtaget til det islandske landshold, men har måtte melde afbud på grund af en mindre skade. Men da han ikke har spillet en A-landskamp for Island, kan han nu frit vælge, om han vil spille for USA eller Island.

Sne og kulde eller palmer og solskin

Hvis Aron Jóhannsson vælger at følge Klinsmanns opfordring, så hedder modstanderne nogle helt andre, end hvis han vælger Island. Her hedder det modstandere som Danmark, Sverige, Norge, Tyskland og andre store europæiske hold. Endda også europa- og verdensmestrene fra Spanien.

USA's modstandere er noget mere eksotiske. Det kan være hold som Costa Rica, Jamaica, Mexico og Cuba.

Men valget er ikke så let for Superligatopscoreren. Niveauet vil unægteligt vil lavere i USA og de modstandere, de møder på deres vej i forhold til det europæiske.

- Jeg fortalte Klinsmann, at jeg er meget i tvivl og ikke har truffet an afgørelse endnu. Helt ærligt så ved jeg ikke, hvad jeg skal gøre. I sidste ende vil jeg følge mit hjerte, siger Aron Jóhannsson til jp.dk.