Urolige for børns sikkerhed

Forældre vil have fodgængerfelt ved skole

Forældre til elever på Kattegatskolen i Grenaa, skal fremover sende deres børn til skole velvidende om, at de skal krydse en stor, trafikeret vej uden fodgængerovergang.

Der vil en række forældre nu lave om på, og de vil have en fodgængerovergang på Havnevej i Grenaa, som mange skolelever hver dag krydser.

Kattegatskolen i Grenaa skal fremover rumme den tidligere Sønder Skole og Østre Skole, som nu er slået sammen og derfor får yngre elever en anderledes vej til skole, hvor de nu skal holde godt øje med trafikken.  

- Jeg vil gerne sende min 11-årige dreng sikkert af sted om morgenen med en god mavefornemmelse, og det gør jeg ikke nu. Tænk, hvis han lige tror, han kan nå over vejen, men ikke kan, siger Michael Andersen Bertelsen, der er far til en af Kattegatskolens elever.

Han er samtidig initiativtager til den nystartede Facebookgruppe, der vil have fodgængerovergang på vejen nu.

Tæt trafik på Havnevejen
Ifølge Michael Bertelsen er der ofte tæt trafik på Havnevejen i Grenaa. Han fortæller at mange af skolens elever ofte gør et stop, når de krydser vejen på et helleanlæg på vejen.

- Det bryder jeg mig heller ikke om, tænk nu hvis en bil mister herredømmet. Der skal så lidt til, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Du kan se forældrenes gruppe på Facebook her.