Uro skræmmer ikke købere: Boliger i Aarhus V bliver revet væk

Bandeuro og skyderier skræmmer tilsyneladende ikke boligkøberne i det vestlige Aarhus. 50 dage tager det i gennemsnit at sælge en bolig her

Aarhus V er andet end bander, kriminalitet og frygt for skyderier. Det virker også til at være, hvad boligkøberne tænker. For i modsætning til, hvad man måske skulle tro i et område med det ry, så er det let at sælge huse her.

Faktisk har postnummeret 8210 landets korteste salgstid, når det kommer til hussalg. Det viser tal for 2017 fra boliga.dk. I gennemsnit tager det blot 50 dage at sælge et hus i Aarhus V.

- Vi sælger 70-80 boliger i snit om ugen bare i postnummer 8210, så det er markant, fortæller indehaver af Nybolig Aarhus Vest, Peter Dybvad, til TV2 ØSTJYLLAND.

Selvom der er visitationszone i store dele af det vestlige Aarhus, hvor Østjyllands Politi må stoppe og undersøge alle køretøjer, så holder det ikke boligkøberne væk. 
Selvom der er visitationszone i store dele af det vestlige Aarhus, hvor Østjyllands Politi må stoppe og undersøge alle køretøjer, så holder det ikke boligkøberne væk. 

I snit svarer det til halvandet boligsalg om ugen, og det oplever man altså ikke tilsvarende nogen andre steder i landet. Hos Nybolig er det især de unge familier, der tiltrækkes af boligerne i det vestlige Aarhus.

- Du kan få et parcelhus til under tre mio. kr., og det kan mange familier være med på. I andre områder med samme afstand til byen skal du op og betale fire, fem og seks mio. kroner. Så prisen har noget at sige, siger Peter Dybvad.

quote Der er cykelafstand – eller sågar gåafstand – til mange ting fra Aarhus V. Det er dejligt.

Søren Christian Ehrenreich-Petersen

En af dem, der bor i Aarhus V og er glad for det, er Søren Christian Ehrenreich-Petersen. Han mærker ikke meget til bandeuroligheder og nyder naturen lige uden for hoveddøren.

- Jeg har gode muligheder for at gå med min hund på Vestereng, og der er cykelafstand – eller sågar gåafstand – til mange ting fra Aarhus V. Det er dejligt, siger han.

Boligernes salgstid

Og på spørgsmålet om konflikten mellem kriminelle grupperinger i området selv ikke har en betydning, er svaret klart.

- Det mærker jeg ikke selv. Og det er altså ikke, fordi jeg lever bag lukkede døre. Men sådan er det bare, siger Søren Christian Ehrenreich-Petersen.

Du kan se hele indslaget fra Aarhus V øverst på siden.     

Lys over Svostrup Web Still

play Se video: Svostrup Kro lyser op for at mindes oversvømmelser

050321 Hjarnø Havbrug 1930 VTR Still

Retssag mod havbrug følges tæt: - De skal ha' lov at rydde op

hest2

Dyr på Molslaboratoriet undersøgt af politiet

byretten Randers Retten i Randers domstol pædofilisag

Retten i Randers uddeler bøde på 19 millioner kroner

AGF-Sønderjyske

Østergaard: Stadion-forsøg skal afsløre kviktestens pålidelighed

image5

En person fundet død i villakvarter i Silkeborg