URK giver en gratis ferie

Ry er vært for en af Ungdommens Røde Kors' årlige ferielejre i denne uge

Siden 1964 har Ungdommens Røde Kors årligt inviteret udsatte børn og unge på sommerferie.

Det er et tilbud, som bliver gentaget i år, når Ry er vært for 75 børn i alderen 7 til 13 år, der bliver inviteret på sommerferie.

Tilbuddet gælder alle de børn, der af den ene eller den anden grund ikke er vant til at komme på sommerferie. De 75 børn, der skal afsted på turen, er allerede fundet.

- Ferielejrene handler helt enkelt om at skabe positive fællesskaber og oplevelser for de børn og unge, som ellers ikke får dem tilbudt. Vores frivillige holder ferie sammen med børnene, fordi de har lyst - og fordi de vil børnene. Det betyder, at børnene får omsorg, skulderklap, vilde oplevelser og nye venner i overflod, når de er på ferielejr - og dét giver varige minder for alle, der deltager - både børn og frivillige, siger Amalie Utzon, der er landsformand i Ungdommens Røde Kors, i en pressemeddelelse.

- Vi ved, at dén uge kan forandre fremtiden - af og til, fordi man som barn møder voksne, der tror på én, og af og til fordi man kommer med i et nyt, positivt fællesskab, siger hun.

Ungdommens Røde Kors afholder 21 ferielejre i Danmark denne sommer, og her i uge 29 er det altså i Østjylland, nærmere bestemt i Ry.

Lejren bliver drevet af frivillige kræfter, og løber fra den 13. til den 17. juli.