Ups! Byrådsmedlem stemte forkert i vindmøllesag

Jens Peter Hansen (V) fra Randers Byråd forklarer det selv med et mentalt blackout

Foto: TV2OJ/Randers Kommune

Foto: Randers Kommune

Foto: Google Maps

1 af 3

Det gælder om at holde tungen lige i munden, når der er møde i Randers Byråd, for der er rigtig mange afstemningspunkter, og debatten kan til tider være hektisk i byrådssalen.

Det kan Venstre-politikeren Jens Peter Hansen skrive under på, for han kom til at trykke ja i stedet for nej via det elektroniske afstemningssystem, da han skulle stemme i forhold til at udskyde et vindmølleprojekt i Binderup.

- Rent mentalt var jeg videre med mødet, og jeg kan ikke huske, at jeg forholdt mig specifikt til den afstemning. Jeg fik vel nærmest et mentalt blackout, for jeg var så fokuseret på at sige det rigtige i debatten, fortæller Jens Peter Hansen til tv2oj.dk.

Frikadellesagen kan være del af handel med vindmøller

Han blev til sin store forfærdelse først klar over miseren, da protokollen blev læst op, men da var det for sent at gøre noget.

- Man kan ikke gå ind og ændre noget på det tidspunkt. Jeg havde ellers inden mødet givet udtryk for, at jeg ville stemme nej, og det kunne man også høre på mit indlæg i debatten. Som gruppe stemte vi sammen imod nogle ændringsforslag, og måske har jeg bare trykket uden lige at være opmærksom på, at nu kom det rigtige tidspunkt, forklarer en ærgerlig Jens Peter Hansen.

Han kom til at trykke ja til en beslutning om at udskyde et vindmølleprojekt med fem vindmøller ved Binderup, der efterhånden har kørt i nogle år, men han kan glæde sig over, at han ikke blev tungen på vægtskålen.

- Der var et overvældende flertal for at udskyde beslutningen, men jeg ærgrer mig over signalværdien, lyder det fra Jens Peter Hansen.