Universitets-kantine sparer 200.000 årligt på madspilds-fokus

Kantinerne på Aarhus Universitet sparer årligt mange tusinde kroner på intensiveret fokus på madspild

Hos Studenterhusfonden, der står bag kantinerne på Aarhus Universitet, har man de seneste to år arbejdet intensivt med at reducere madspild i køkkenet, og det har nu givet økonomisk pote.

Studenterhusfonden har lokaliseret et madspildspotentiale for at reducere madspild svarende til 600.000 kroner og alene i 2016 har bestræbelserne for køkkenerne og madspildsjægerne ført til, at en tredjedel af dette mål er nået.

- Det er alt, du kan spare på. Det kunne også være kaffen, for eksempel. Kan vi reducere det og bruge det i en tiramisu, eller kan vi gøre noget andet, siger Benjamin Vestergaard Andersen, køkkenchef hos Studenterhusfonden.

- Gevinsten er stor, fordi der kan være ting, du ikke ville have nået at gøre noget ved, fordi de render for dig i dato, som du har betalt for, som du i stedet kan lave penge på fremfor at smide i affaldsspanden, siger han. 

Studenterhusfonden har til formålet ansat Torben Kiel Hvid som såkaldt madspildsjæger. Hans job er at være særligt opmærksom på, hvordan maden undgår at havne i affaldssækken.

- Kan det steges, kan det bages, kan det pureres – er det en chutney? Hvordan får vi det brugt på den bedst mulige måder, siger Torben Kiel Hvid om sit fokus i arbejdet.

Eksempelvis bliver gulerodsskrællerne i dag bagt og lavet til chips, mens rugbrødsrester nemt bliver til knækbrød. Og det sparer altså penge.

Samtidig har de studerende ikke været afskrækkede af maden, fortæller køkkenchefen.

- Der er ikke noget, de ikke tager imod derinde. Jeg tror bare, vi skal fyre løs, så er de klar til at tage imod det, siger Benjamin Vestergaard Andersen.

Øverst i artiklen kan du se hele indslaget.

skorsten røg brændeovn luftforurening forurening

Søndag træder nye regler i kraft: Køber du hus skal du udskifte eller skrotte gamle brændeovne

Anne Marie Rindom

Horsenspige scorer guld ved OL

coronapas

Så blev det 1. august: Disse restriktioner udfases

60_percent

play Østjysk ulveforsker begejstret: Tre ulvehvalpe født

Trafikulykke Grenåvej

Efter bil landede på to andre biler: Bilist sigtet for narkokørsel

Mørke skyer nær villakvarter

play Kælder oversvømmet tre gange: Nu forbereder Klaus sig på nye skybrud

Dagens mest læste