Universitet på grænseoverskridende charmetur

Aarhus Universitet sender to studievejledere til A. P. Møller Skolen i Slesvig for at vække interesse for studie i smilets by.

- Vi vil helt sikkert gerne have flere studerende fra Tyskland. Tyskerne er en interessant gruppe at arbejde med.

Sådan lyder det fra Poul Lautrup. Han er områdeleder på projektet "Nem vejledning" på Aarhus Universitet, og han sender onsdag to studievejledere fra universitet til A. P. Møller Skolen i Slesvig, hvor de vil præsentere, informere, orientere og vejlede skolens ældste elever om studiemulighederne på Aarhus Universitet.

Det skriver Flensborg Avis.

Det er første gang, at universitets vejledningsbil kører syd for grænsen, og initiativet er selvfølgelig at få unge sydslesvigere til at vælge Aarhus Universitet, når de skal i gang med deres videregående uddannelse.Lige nu har Aarhus Universitet 250 studerende med tysk statsborgerskab, og i øjeblikket har 53 søgt om at starte på en uddannelse i Århus efter sommerferien.

- Vi vil gerne være et internationalt universitet, og derfor er studerende syd for
grænsen velkomne, siger Poul Lautrup.

Foruden at komme i kontakt med de sydslesvigske studerende har morgendagens besøg på A. P. Møller Skolen også et andet formål.

- Vi vil vise eleverne, at det på Aarhus Universitet er nemt at komme i kontakt med studievejledere, inden man beslutter sig for sin videre uddannelse, siger Lykke Ankersen, der er projektleder på "Nem vejledning".

Ifølge A. P. Møller Skolen er informationsarrangementet i morgen led i et løbende samarbejde mellem skolen i Slesvig og Aarhus Universitet.