Universitet i økonomisk krise

Besparelser og afskedigelser på vej

01:47

1 af 2

Aarhus Universitet skal lave besparelser for omkring 200 millioner kroner. Det kom frem på et ekstraordinært møde for alle ansatte her til formiddag.

Rektor på Aarhus Universitet, Brian Bech Nielsen, forklarer, at både indtægter og udgifter har været stigende, men at udgifterne har taget overhånd:

- Vi har ikke fået bøjet udgiftskurven af tids nok, siger han til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Kommer til at betyde afskedigelser

Universitetet er, med sine 40.000 studerende og 11.000 ansatte, Østjyllands suverænt største arbejdsplads, men besparelserne kommer højst sandsynligt til at betyde afskedigelser:

- Det første, vi gør nu, er at finde besparelserne. Det gør vi i samarbejde med vores institutter, vores administration og vores hovedområder - så finder vi ud af, hvordan vi besparer bedst muligt. Men jeg vil så være ærlig at sige, at det her har et omfang, så vi nok ikke kan undgå at komme til at sige farvel til en række medarbejdere, siger Brian Bech Nielsen.

Rektoren tilføjer desuden, at besparelserne kan komme til at berøre alle på Universitetet - også de studerende:

- Jeg kan så berolige de studerende med, at vi gør alt, hvad vi overhovedet kan for, at det ikke påvirker kvaliteten af den undervisning, som vi er rigtig glade for at give dem.

Se mere i videoen øverst på siden.