Unge vælgere til debat

Førstegangsvælgere mødte onsdag nogle af de østjyske folketingskandidater på Egå Ungdoms-Højskole

01:45

1 af 2

Egå Ungdoms-Højskole havde onsdag inviteret til valgmøde, så nogle af de unge førstegangsvælgere kunne møde flere af de østjyske folketingskandidater.

I løbet af debatten kunne de unge blive klogere på, hvor krydset skal sættes, for det er ikke altid lige nemt at finde ud af, hvem der mener hvad.

- Jeg synes, det er rigtig fedt, fordi der er mange unge, der ikke er engageret i politik, fordi det virker sådan lidt fjernt. Det er lidt svært at gå til for mange unge, for de siger jo alle sammen det samme. Så jeg synes, det er rigtig fedt, at de kommer herud, hvor vi kan få lov til at høre hver enkelt kandidat og stille dem spørgsmål, siger Anna Jørgensen, der er elev på skolen, til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Folketingskandidaterne mener, det er vigtigt at komme i kontakt med de unge vælgere.

- Det er rigtig vigtigt, at vi alle sammen stemmer, især dem der ikke har prøvet det før. De skal vide, at demokratiet er også for dem, og derfor skal vi diskutere politik, siger folketingskandidat Jens Joel fra Socialdemokratiet.

- Jeg håber da, at en debat som den her kan være med til at vise de unge mennesker, at der er forskel i politik, fortsætter han.

Også Ole Birk Olesen er glad for at komme ud og møde de unge førstegangsvælgere.

- Vi kommer altid gerne ud, hvor der er vælgere, og særligt de unge vælgere er interessante, fordi det for manges vedkommende er første gang, de skal stemme, og de går til det med et åbent sind. Det er ikke noget med, de har stemt de sidste 20, 30, 40 år på det samme parti, siger han.

I panelet sad: Karsten Ulstrup Kristensen (K), Michael Aastrup Jensen (V), Jens Joel (A), Ole Birk Olesen (LA), Nikolaj Villumsen (EL), Kasper Karup Hedegaard (R) Eigil Andersen (SF), Claus Kvist Hansen (DF) og Josephine Fock (Å).

Se flere interviews i videoen øverst på siden.