Unge undervises af ældre

Unge skal lære om digital post

01:32

1 af 2

I Horsens Kommune er de traditionelle rolle byttet om. Her er de nu de ældre, som lærer de unge at begå sig på internettet.

De ældre er nemlig i gang med at lære de unge at tilmelde og bruge den digitale postkasse fra det offentlige, som alle over 15 år om få dage skal være klar til at bruge.

16-årige Megan Beirholm, der er elev på Learnmark i Horsens, er vant til at bruge mobilen og computeren, men hun ikke tilmeldt digital post.

- Jeg tror bare, at jeg har glemt alt om det, siger hun.

Men heldigvis var der hjælp at hente for Megan Beirholm og de andre 10. klasses elever på Learnmark i Horsens.

- Kan man gøre en forskel og få dem på, så synes jeg, at det er rigtig godt, siger 66-årige Connie Brandt, der er medlem af ældrerådet i Horsens Kommune og hjælper de unge med digital post.

Og det kan være en god idé. I hvert fald er det kun 48 procent af de unge mellem 15-24 år i Horsens Kommune, der er tilmeldt den digitale postkasse.

- Det er lidt underligt, for det er normalt os unge, der lærer de ældre, hvordan man bruger elektronik og så noget, siger Megan Beirholm.

Og med den kyndige vejledning fra Connie Brandt tog det ikke mere end ti minutter, før Megan Beirholm havde fået sig en digital postkasse.

Du kan se mere om den digitale post i indslaget øverst på siden.