Unge spillede god rolle ved skyderi i Bispehaven, mener onkel

Skyderi i Bispehaven sidste år kan tolkes på flere forskellige måder, viste første dag af retssag

- Vi vil ikke have, at LTF flytter fra København, og folk skyder hinanden, lyder det fra onkel til tiltalt.

En parkeringsplads i Bispehaven i Aarhus blev 3. juni 2017 forvandlet til en mindre krigszone, da to grupperinger begyndte at skyde mod hinanden. 

Klokken var otte om aftenen, og flere tilfældigt forbipasserende måtte søge dækning mellem nogle parkerede biler for at undgå skudsalverne.

Læs også Efter skyderi i Bispehaven: Mand sigtes for drabsforsøg

Ingen kom til skade, men skyderierne var til stor fare - ikke bare for de involverede, men også for tilfældige.

Der er måske en person, der har skudt, fordi han ikke ved, hvordan han skal forsvare sig.

Onkel til en af de tiltalte fra Brabrand

Mandag begyndte retssagen mod i alt syv mænd i 20'erne. De tiltalte er ifølge Østjyllands Politi medlemmer af Brabrand-banden eller Loyal to Familia. De to bander har ifølge politiet ligget i krig med hinanden.

Det er dog ikke tilfældet, mener en mand, der blot vil citeres som en onkel til en af de unge fra Brabrand.

- Jeg mener ikke, vores unge er en bande. Jeg tror, at politiet godt ved det. Jeg tror ikke, at retten vil dømme vores unge som en bande, siger han.

Onklen ser i stedet det, der skete 3. juni 2017, som de unges forsvar mod LTF fra København. 

- Vi vil ikke have, at LTF flytter fra København, og folk skyder hinanden. Jeg tror, vores børn spillede en god rolle her og stoppede banden i Aarhus, for det koster liv, når der er en bande i Aarhus, siger han.

Unge har varmt blod i årerne 

På spørgsmålet om det er okay, at en af de unge fra Brabrand også skød i situationen, lyder svaret:   

- Der er måske en person, der har skudt, fordi han ikke ved, hvordan han skal forsvare sig. Måske er han kommet til at gøre noget forkert og købe et våben. Selvfølgelig er det forkert, men de er unge, og de har varmt blod i årerne og kan komme til at gøre noget forkert.

Læs også Uroen fortsætter: 13 personer anholdt i Bispehaven

Anklager Dorthe Lysgaard fra Østjyllands Politi ser på skyderiet med andre øjne.

- Politiets opfattelse er, at det her er en bandekonflikt, så det er det, vi arbejder ud fra. De tiltalte er uenige i, at der verserer en bandekonflikt, og det er noget, de deltager i, så vi står på hver side af det, siger hun til TV2 ØSTJYLLAND.  

Anklageren ser i sagens natur på hændelsen den 3. juni med stort alvor.

- Det giver næsten sig selv, at det ikke er nogen særlig rar situation for de tilfældige forbipasserende, der går rundt herude. Det er også derfor, vi prøver at dæmme op for det. Det var heldigvis ikke nogen, der blev ramt her, men det er klart, at det er alvorligt. Det kan vi ikke have, siger Dorthe Lysgaard.

00:17

VIDEO: Anklager Dorthe Lysgaard forklarer her, hvordan videooptagelser viser, at en tilfældig kvinde blev fanget i en kugleregn.

Luk video