Unge somaliere mindre kriminelle

En gruppe af unge frivillige somaliere har formået, at få antallet af småkriminelle somaliere til at falde markant på bare et halvt år

Projektet "Unge for Unge" i Århus Vest har fået kriminaliteten blandt helt unge somaliere til at falde markant.

Familiecenter Vest, der hører ind under socialforvaltningen i Århus Kommune, registrerede sidste år 142 eksempler på kriminalitet begået af somaliske børn under 18 år. Derfor tog Århus Kommune initiativ til projektet "Unge for Unge".

Projektet indebærer, at unge tidligere kriminelle somaliere opsøger og hjælper de somaliske børn, som er fanget i kedsomhed og kriminalitet. Og det virker tilsyneladende. For i første kvartal af 2003 har Familiecenteret kun fået fem anmeldelser - imod de 142 gennem hele 2002. Vicepolitikommissær Stig Heideman roser projektet, der har opnået overraskende gode resultater på meget kort tid.

- Det giver de unge somaliere troen på, at de kan komme væk fra den uheldige glidebane, når de ser nogle af deres egne landsmænd komme ud af det, forklarer han om, hvorfor projektet fungerer og giver resultat.

Projektet blev startet på initiativ fra Århus Kommune. I dag køres projektet af "Unge for Unge" af somaliske unge, der selv har været kriminelle men som har formået at komme væk fra den kriminelle løbebane.

Se indslaget om succesen "Unge for Unge" i "Gellerup under overfladen" klokken 19.30 i aften.