Unge slår mindre på tæven

Færre unge aarhusianere sigtes for vold

Foto: Flickr

Antallet af unge aarhusianere, der begår alvorlig kriminalitet, er faldet. Tallet er nu på næstlaveste niveau siden 2005. Det viser den årlige statistik over ungdomskriminalitet, som Aarhus Kommune og Østjyllands Politi offentliggør i dag.

Det drejer sig om unge mellem 10 og 17 år. Antallet af sigtede for personfarlig kriminalitet er faldet fra 100 til 80 og antallet af unge, der bliver sigtet for vold er faldet med 70 procent siden 2006.

- Ungdomskriminaliteten i Aarhus er fortsat på et lavt niveau, men den, der begås, bidrager alligevel til at skabe utryghed i befolkningen, blandt andet gennem indbrud. Det er vigtigt, at vi vedvarende koncentrer os om de unge - ikke mindst for de unges egen skyld, siger politidirektør hos Østjyllands Politi, Jørgen Ilum, i en pressemeddelelse udsendt af Aarhus Kommune.

Der er kun tale om et fald i alvorlig kriminalitet. Samlet set er der en lille stigning i ungdomskriminaliteten. Det skyldes flere sigtelser for lettere kriminalitet som butikstyveri, tyveri og dokumentfalsk.