Unge skal lære at slukke brande

Vil forhindre ild og chikane i udsatte områder

Foto: Colourbox

Aarhus Brandvæsen har fundet en ny måde at forhindre afbrændte containere og cykelskure i udsatte boligområder.

Brandvæsenet er netop nu i gang med at uddanne et kuld på 10 unge, der skal være en del af et kommende ungdomsbrandkors.

På kurset får brandkadetterne, som de unge kaldes, en indsigt i brandmændenes arbejde, hvor disciplin, tillid og fællesskab er bærende værdier, som de unge kan tage med sig videre.

Se: Plaget af påsatte brande

Derudover skal projektet styrke relationen mellem Aarhus Brandvæsen og beboerne i de udsatte boligområder. Dette skal motivere de unge til at modarbejde chikaner og ildspåsættelser i deres boligområde.

Det første kuld med ti drenge i alderen fra 15 til 18 år udklækkes på fredag. Det nye ungdomsbrandkorps er finansieret af Aarhus Kommune.

Se: Udsmidning udsat

- Samarbejdet mellem Aarhus Brandvæsen og unge fra udsatte boligområder er et godt initiativ. Der er mange facetter i brandmændenes daglige arbejde, som de unge har god gavn af at lære. Det er mit håb, at de unge brandkadetter kan blive rollemodeller i deres lokalområde, og at de kan fortælle deres venner om alle de gode ting, som de har lært hos brandvæsenet, siger rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune Bünyamin Simsek (V) i en pressemeddelelse.