Unge pjækker stadig

Indsats mod fredagspjæk har haft ringe effekt

02:28

1 af 2

De seneste seks måneder har der været stor fokus på at nedsætte fredagspjæk på skolerne i Silkeborg. Her har torsdagsdruk været årsagen til et højt fravær blandt mange af eleverne.

I dag er tallene fra den målrettede indsats fra diskoteker, skoler, politi og bevillingsnævnet blevet offentliggjort. De nye tal viser, at fredagsfraværet på Handelsskolen i Silkeborg er faldet med bare tre procentpoint fra 25 til 22 procent.

- Jeg glæder mig selvfølgelig over, at der er et fald, men jeg havde selvfølgelig ønsket, at det var højere, så det gør jo selvfølgelig bare, at vi fortsat vil arbejde videre i forhold til at få nogle gode initiativer i gang for at undgå det her fravær om fredagen, siger Hans Justesen, vicedirektør på Silkeborg Business College til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Højere priser på alkohol i Silkeborgs natteliv om torsdagen er et af de tiltag, der er gjort i Silkeborg, men da det ikke har haft den store effekt, så foreslår eleverne nu et "tungere" skema om fredagen, så det bliver sværere at gå glip af undervisningen.

Se mere i tv-indslaget øverst i artiklen.