Ungdomskirker vinder frem

Folkekirken vil være, hvor de unge er

Foto: Ungdomskirken i Aarhus

Der skal tales i et sprog, de unge forstår, og det gerne med frie rammer, film og musik. Sådan lyder meldingen fra flere danske byer, hvor ungdomskirker slår dørene op.

Det skriver Kristeligt Dagblad.

Foruden to ungdomskirker i København har senest ungdomskirken i Aarhus budt unge indenfor - og det kommende år følger Aalborg trop, ligesom der er planer om en ungdomskirke i Holstebro og en mobil ungdomskirke i Viborg Stift.

En glædelig udvikling, mener Elisabeth Dons Christensen, biskop over Ribe Stift.

- Vi skal som folkekirke være der, hvor folk er. Og unge kommer, hvor unge er. Ungdomsårene er afgørende for menneskelivet, og derfor skal folkekirken være en del af dem, siger Elisabeth Dons Christensen, der gerne så en ungdomskirke i Esbjerg.

Også Ole Kamp, projektkoordinator ved det kommende Folkekirkens Hus og en ungdomskirke i Aalborg, hilser udviklingen velkomment.

- Det har helt sikkert stor betydning for de unge, at de får et lokale, som er deres eget. Vi arbejder med planer om et stort rum oppe under taget, hvor de unge skal sætte deres eget præg på rummet. Det, tror jeg, vil skabe en særlig pionerånd og resultere i et rum, som ser helt anderledes ud end et almindeligt kirkerum, siger Ole Kamp.