Ung røverbande optrevlet

Drenge mistænkt for at stå bag stribevis af røverier

Den ene af de sigtede er mistænkt for røveri mod Burger King i Viby. Foto: Google Street View

Det er ikke alle 14-årige drenge, som bruger fritiden på computerspil og på at drømme om den søde pige i klassen. I en sag om en stribe grove røverier i Aarhus-området sidder tre 14-årige knægte nemlig nu bag tremmer.

Også tre ældre drenge på 16-17 år er fængslet i sagen, og det samme er en 27-årig mand. Ifølge politiet er de fængslede en del af en formodet røverbande, der står bag flere røverier i det østjyske. Dermed er syv personer bag tremmer i sagen.

De seneste fængslinger i sagen skete onsdag eftermiddag, da to drenge på 14 og 17 år blev varetægtsfængslet i henholdsvis fire og to uger.

Den yngste er sigtet for røveri mod Burger King i Viby J den 27. marts, mens den ældste er sigtet for røveri mod Vinspecialisten på Viborgvej den 24. februar.

Netop Vinspecialisten på Viborgvej er hårdt prøvet i sagen. Forretningen blev ifølge politiet også udsat for røveri den 1. marts. To 16-årige sidder fængslet i den forbindelse og er desuden sigtet for et røveri mod et Lidl-supermarked og en kiosk.

Med ved kioskrøveriet mod Superkiosken i Stautrup, som blev begået den 19. marts, var ifølge politiet også en 14-årig dreng, der allerede er fængslet i sagen.

Røveri i Ryomgaard
Ifølge politiet er der også tråde til et røveri mod Super Brugsen i Ryomgård den 4. april.

I den forbindelse sidder endnu en 14-årig dreng fængslet, og det samme er tilfældet for en 27-årig mand.

Ifølge politiet har der været tale om grove røverier, hvor der er blevet brugt våben til at true forretningernes personale.

Med de syv fængslinger har Østjyllands Politi gjort et godt indhug i røverbanden, men der er efter alt at dømme flere på fri fod. Politiet oplyser, at man forventer flere anholdelser i den nærmeste fremtid.

Indtil sidste sommer var det ikke muligt for politiet at retsforfølge 14-årige. Det blev lavet om, da Folketinget besluttede at sætte den kriminelle lavalder ned fra 15 til 14 år.