Ung pige forsøgt bortført

Overfaldsmanden var iført elefanthue

Genrefoto. Foto: Colourbox / Google Maps. Collage: TV2OJ

En 14-årig pige blev forsøgt bortført, da hun onsdag morgen var på vej i skole. Politiet leder efter gerningsmanden og søger vidner, der kan hjælpe med opklaringen.

Overfaldet skete Højbovej i Gedved nord for Horsens i tidsrummet mellem 7.00-8.00 i onsdags.

Her kom pigen gående i villakvarteret på vej mod skole, da hun pludselig blev overfaldet.

- Hun går forbi en varebil, og så kommer der en mand, som tager fat om hende bagfra og forsøger at slæbe hende med, siger politikommissær Martin Husted fra Sydøstjyllands politi.

Slog ham i skridtet

Heldigvis lykkedes det for pigen at kæmpe sig fri.

- Hun fik en arm fri, og så lykkedes det hende at slå overfaldsmanden i skridtet, så han slap grebet om hende, siger Martin Husted.

Pigen løb efterfølgende hjem til en veninde, hvor der blev slået alarm.

Maskeret gerningsmand

Overfaldsmanden var i ført mørkt tøj og en elefanthue, hvilket kan indikere, at det overfaldet ikke var en pludselig indskydelse.

- Man går normalt ikke rundt med en elefanthue, så den har vi med i vores overvejelser omkring efterforskningen. Men om han har planlagt at gå efter hende eller en anden, ved vi ikke, siger Martin Husted.

- Vi har fået lidt henvendelser, der går på varebilen, som er sort og har et gult logo med en malerpensel, som vi følger op på, men vi har ikke fået henvendelser fra vidner, der har set episoden, siger Martin Husted.

Han fortæller, at det er en sag, som politiet prioriterer højt.

- Efterforskningen fortsætter, og vi har været ude at sikre spor på gerningsstedet, siger Martin Husted.

Snak med børnene

Politiet har også været i dialog med den lokale skole, som har sendt en meddelelse ud på sit intranet til forældrene omkring episoden.

- Det kan være en god idé at tage en snak med børnene omkring, hvad de skal gøre i en sådan situation. At de skal løbe væk og finde en voksen, som de har tillid tid, siger Martin Husted.

Sydøstjyllands Politi vil gerne høre fra vidner eller personer med oplysninger i sagen. Henvendelse til politiet kan ske på telefonnummer 114.