Ung og gammel med grønne fingre mødes i haven

Et nyt projekt kaldet ’Havevenner’ giver ældre muligheden for at komme i haven, selvom de ikke længere selv ejer en

01:59

Smukke farvestrålende blomster vækker glæde hos de fleste på tværs af alder. Det er initiativet ’Havevenner’ et levende bevis på. Her åbner boligejere deres haver op for de lokale ældre, der kan nyde gensynet med blomster, bede og alverdens planter.

Søndag var en lille flok fra Lokalcenter Hjorthøj i Aarhus så på besøg hos Henri Woer, der med stor entusiasme viste sin flotte have frem, og 89-årige Lilly Baltzersen var så en af de glade tilskuere.

Læs også Farlig ukrudtsbrænder gemmer sig under andet navn

- Jeg havde engang en have dobbelt så stor som den her. Det betyder meget for mig, fordi jeg elsker haver, og det er så dejligt med forskellige planter, lød det fra hende til TV2 ØSTJYLLAND.

Mange ældre har, efter de er rykket på plejehjem, måtte opgive at holde en have, men glæden ved at se noget gro har de ikke mistet.

Minderne dukker op

- Der kommer minder op. Jeg savner min have, for den var mit et og alt, sagde en anden beboer fra Lokalcenter Hjorthøj, Rolly Irene Poulsen.

Og det var skam ikke kun de ældre, der nød rundvisningen i haven.

- Jeg synes, at det er skide hyggeligt. For mig er det bare noget, som jeg synes er sjovt, og det synes de så forhåbentlig også, sagde haveejeren Henrik Woer.

Efter en lang tur rundt i Henrik Woers have var det tid til kaffe og en hyggelig sludder. 

Henrik Woer oplevede, at han som ung haveejer kunne bruge plejehjemsbeboernes erfaring til rigtig meget. På den måde blev der skabt et unikt socialt fællesskab.

- De ældre mennesker ved så meget om haver, som vi unge kan bruge, forklarede han.

Du kan se hele indslaget om havevennerne øverst på siden.