Ung mand afpressede 59-årig kvinde med kniv

En 17-årig mand er blevet varetægtsfængslet frem til 4. januar for vold og trusler

Genrefoto

En konflikt mellem en 17-årig ung mand og en anden person udviklede sig tirsdag dramatisk. Den 17-årige mener, at manden skylder ham 30.000 kroner, og hans vrede blev så vendt mod et 59-årigt kvindeligt familiemedlem.

- Den 17-årige opsøgte kvinden på en adresse i Højbjerg og afpressede hende ved at holde en kniv frem og sige ”Jeg skal have de 30.000 kroner”, oplyser Østjyllands Politi.

Ikke kun den 59-årige kvinde blev udsat for gerningsmandens vrede. Også en 19-årig bror til den person, der angiveligt skylder gerningsmanden penge, blev opsøgt, slået og fik stjålet sin iPhone. Dette skete på en uddannelsesinstitution i Aarhus.

Læs også Skole ribbet for 86 iPads og 11 computere

Efter røveriet af mobiltelefonen forsøgte den 17-årige at få broren til at hente sin Nem-ID, så han kunne hæve de 30.000 kroner, som altså var hele årsagen til konflikten.

Alt dette foregik i tidsrummet fra kl. 12.30-14.03, og senere på dagen blev den 17-årige så anholdt. Han er ifølge politiassistent hos Østjyllands Politi, Marianne Morgen, kendt af politiet i forvejen. 

Onsdag blev den unge mand fængslet frem til den 4. januar. Han er sigtet for afpresning med kniv, vold, trusler og for at have været i besiddelse af en foldekniv.