Ung arkitekt vinder pris

25-årige Espen Lunde Hansen roses af dommerne

Det var en stolt og glad arkitektstuderende, 25-årige Espen Lunde Nielsen, der torsdag modtog Icopal Prisen 2011.

Han fik prisen for et, ifølge dommerpanelet, både poetisk, tankevækkende og inspirerende forslag til en ny beboelsesstruktur.

54 studerende fra arkitektskolerne i Aarhus og København havde i år tilmeldt sig konkurrencen. Heraf blev 8 nomineret til Icopal Prisen 2011.
Og selv om samtlige nominerede opfyldte priskravet om at udvise forståelse for den 5. facades betydning for en bygnings arkitektoniske udtryk og rummelige udformning, var der for dommerne ikke tvivl om årets vinder.

- Mig bekendt er det første gang i Icopal Prisens 25-årige historie, at samtlige dommere uddeler maksimalt pointtal til det samme projekt. Og vinderprojektet skiller sig i dén grad også ud og går nye veje - det rykker ved den gængse opfattelse af, hvad et tag er og kan, siger Søren Drewsen, adm. direktør i Icopal.

Espen Lunde Nielsen ser frem til forhåbentligt at kunne realisere nogle af sine mange ideer fra vinderprojektet, når han er færdig på arkitektskolen til januar og skal ud på arbejdsmarkedet. Før han når så langt, vil han spendere de 50.000 kr. fra Icopal Prisen på en studierejse til nøje udvalgte lokationer rundt omkring i verden.     
 
- Jeg ser prisen som en gylden mulighed for at videreuddanne mig og styrke min faglige profil. Jeg skal bl.a. til USA og se nærmere på værker i Land Art traditionen, siger Espen Lunde Nielsen, der forventer, at Icopal Prisen vil forbedre hans jobmuligheder.