Underskrifter mod lukning

7.163 protesterer mod at Rundhøjskolen lukker

Forældre, lærere og elever kæmper fortsat videre mod lukningen af Rundhøjskolen i Aarhus.

I dag sluttede høringsfasen for skolelukninger, og derfor var flere hundrede børn samt lærere og elever fra Rundhøjskolen samlet på rådhuspladsen i Aarhus, hvor de havde 7.163 underskrifter med som en protest mod lukningen af deres skole.

Forældre, lærere og elever har de seneste par uger kæmpet for at samle underskifterne ind, og i dag kunne de aflevere deres arbejde til skolerådmand Kristian Würtz (S).

- Opbakningen til vores sag har været overvældende. Vi har indsamlet hele 7.163 underskrifter, hovedsageligt i vores eget skoledistrikt, hvor der er 6.800 stemmeberettigede. Det er et antal, der bør give anledning til eftertanke hos forligspartiernes medlemmer af Børn og unge-udvalget, for de fik tilsammen kun 5.450 personlige stemmer i hele kommunen ved seneste byrådsvalg, fortæller Morten L. Pedersen, der er bestyrelsesformand på Rundhøjskolen.

Udover underskrifterne løb børn og voksne også for deres sag i dag. For at vise deres utilfredshed med skolelukningen, løb de 4000 gange rundt om rådhuset i Aarhus.