Underbetalt rengøring

Underleverandør betaler under 30 kroner i timen

Flere prominente virksomheder har fået gjort rent af underbetalte rumænske migrantarbejdere. Det drejer sig blandt andet om CinemaxX's biografer i Aarhus, Odense og København og lastbilselskabet Scanias kontorer i Aarhus. Det skriver Fagbladet 3F.

Arbejdet er foregået via en underleverandør til det nordjyske selskab, KN Rengøring. Rumænernes løn har i flere tilfælde været under 30 kroner i timen. Direktør i CinemaxX Kim Brochdorf er rystet.

- Det lyder fuldstændig uacceptabelt. Det er vi nødt til at gå i dialog med firmaet om. Vi har en kontrakt som indikerer, at det er fastansatte fra KN Rengøring, der skal gøre rent for os. Og at de er dækket af overenskomst, siger han til Fagbladet 3F.  
 
CinemaxX har ifølge direktøren hvert år betalt omkring en million alene for at få gjort deres biograf rent i Aarhus, og han mener derfor, at der burde være betalt nok til at betale løn efter overenskomst.

Hos lastbilforhandleren Scania Biler kommer det også som en stor overraskelse, at underbetalte rumænere fortæller, de har gjort rent i administrationsbygningen i Aarhus.

- Vi har orden i vores egne ting, og derfor ønsker vi ikke at bruge underleverandører, der bruger underbetalte ansatte, siger pressechef i Scania Biler Mikael Friis.
 
Kilde: Fagbladet 3F