Ulykke kunne være undgået

Politikere blev advaret om "dødskrydset"

02:08

1 af 2

49-årige Tina Friis Hansen blev i juni dræbt af Grenaa-toget i det, der nu kaldes "dødskrydset". Men det kunne være undgået - Aarhus Kommune var nemlig blevet advaret mod det farlige kryds.

I februar var Katja Ejstrup, en 31-årig studerende på Aarhus Universitet, tæt på at blive dræbt af Grenaa-toget i krydset ved Nørreport-overskæringen. Men heldigvis for hende skete der intet. Hun var alligevel så påvirket, at hun sendte et brev til Aarhus Kommune om hendes oplevelse.

I brevet bad hun anmod hun kommunen opsætte helbomme i det farlige kryds, så lignende episoder ikke ville forekomme. Men hun fik aldrig noget svar fra kommunen, skriver stiften.dk.

Fejl på fejl

I september kritiserede Havarikommissionen også krydset, og det fik rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), til at reagere. Han sendte en anmodning til Tranportministeren om at få sat bommene op, men på grund af en fejl blev beskeden aldrig sendt.

Fejlen ligger angiveligt hos Trafik og Veje i Aarhus Kommune, og her erkender man, at der er sket en fejl.

- Vi lægger os fladt ned. Brevet til ministeren er tilsyneladende faldet mellem to stole, og Katja Ejstrup skulle selvfølgelig også have fået et svar, siger afdelingsingeniør Trine Bruus til stiften.dk.

Se et tv-indslag om sagen her øverst på siden.