Ulykke: Beboere er chokerede

Glasplade faldt pludselig ned

01:59

1 af 2

Mandag fik beboerne vej Grete Løchtes Gade og Dagmar Petersens Gade i Aarhus Ø en forskrækkelse, da en stor glasplade faldt ned fra en tagterrasse.

- Man bliver selvfølgelig meget chokeret, siger Casper Lindemose, der er revisor. Han bor i den ejendom, hvor glaspladen pludselig rev sig løs og derefter styrtede ned fra en højde svarende til 8-9. etage. Ingen personer kom heldigvis noget til.

- Det bliver man lidt overrasket over, hvad det lige var, der var sket der, siger Casper Lindemose.

Beboerne blev hurtigt evakueret fra bygningen, der rummer lejligheder, hvorefter ejendommen blev undersøgt.

- Elementet vejer efter min bedste overbevisning omkring 100 kilo. Når det kommer flyvende ned fra omkring 9. sals højde, så kan det have ganske alvorlige konsekvenser, siger Christian Bandholm, indsatsleder Aarhus Brandvæsen.

Ved gennemgangen af bygningen fandt man endnu en glasplade, der var i risiko for at falde ned.

- Der var et element mere deroppe, hvor der var revnedannelse omkring de beslag, der holder vinduespartierne på plads ind på facaden, og af sikkerhedsmæssige årsager vælger man at nedtage det panel også, siger Christian Bandholm.

Der er nu sat et hegn op omkring bygningen, ligesom der er placeret en container, som fungerer som en slags indgangsport.

- Vi ved jo ikke, hvis der kommer et glasparti flyvende ned, hvor det så lander henne. Derfor har vi valgt en lidt konservativ sikkerhedszone, sådan at det område, hvor der er en risiko, der opholder sig ikke mennesker, siger Christian Bandholm.

- Det virker lidt som en krigszone, man står i her midt i Aarhus, siger Casper Lindemose

Du kan se mere om sagen i indslaget over artiklen.