Ulykke: 104 legepladser gennemgås

Børnehavebarn kom alvorligt til skade på en legeplads

Torsdag eftermiddag kom et børnehavebarn alvorligt til skade på en legeplads ved daginstitutionen Børnegården på Platagevej i Alderslyst i Silkeborg.

I kølvandet på den episode har Silkeborg Kommune nu besluttet, at samtlige af kommunens legepladser ved skoler og institutioner skal gennemgås for at se, om alt er som et skal være.

- Legepladsen ved Børnegården blev torsdag gennemgået af en uvildig legepladsinspektør, og de ting, som der var usikkerhed omkring, er blevet fjernet, Vi har været samlet i dag for at drøfte det videre forløb, og vi har besluttet, at samtlige 104 legepladser ved skoler og institutioner i kommunen vil blive gennemgået i næste uge, siger John Gejl, der er leder af dagtilbudssektionen i Silkeborg Kommune, til tv2oj.dk.

Se: Barn kvæstet på legeplads

Torsdag legede børnehavebarnet, en pige, på legepladsen i en hængekøje, da en stolpe pludselig knækkede og væltede ned over hende Pigen blev slået bevidstløs, og hun blev efterfølgende lagt i respirator, men hendes tilstand er stabil.

Grunden til at stolpen knækkende skyldes formentlig råd i træet.

De 104 legepladser vil blive gennemgået i næste uge, og det er 90 ansatte i kommunens afdeling for ejendomsdrift, der står for arbejdet. Der føres lovpligtigt tilsyn med alle legepladser i kommunen, så det her er et ekstra tjek.

John Gejl fortæller, at man derefter vil tage stilling til, om kommunens andre offentlige legepladser også skal gennemgås.

Ulykken skete i daginstitutionen Børnegården på Plantagevej:

Lige nu
AUH Danmarks bedste

play Universitetshospital opgraderer: Fast bemanding til covid-patienter

COVID-19 corona test forum horsens

Se tallene: Så mange nye er smittede i din kommune

coronatest podning corona covid-19 visir

Smittetrykket stiger i Favrskov: Nu indføres flere restriktioner

efterlysning_roveri_randers (1)

15-årig overfaldet: Nu efterlyser politiet mistænkt for røveri

Retten i Aarhus

26-årig fængslet for overfald på svenskere foran legeland

Hornslet Skole pavillon

By med vokseværk får ny skole: Her skal den ligge