Ulvetimen: Stor debataften om ulven

Mandag kl. 19.45 sender TV 2 | ØSTJYLLAND og TV Midtvest en direkte debat om ulvens tilstedeværelse i de danske skove

01:39

1 af 2

Nogen elsker den - andre elsker at hade den. Ulven kan i den grad sætte folks sind i kog, og uenigheden om, hvorvidt det er godt eller skidt, at den nu er tilbage i Danmark, er stor. Derfor sætter TV 2 | ØSTJYLLAND og TV Midtvest nu fokus på dyret i en livedebat mandag den 11. januar.

Der er sammensat et panel af folk med meninger for og imod ulvens tilstedeværelse i vores natur. Det er politikere, forskere, naturmennesker, fåreavlere og folk der bor i de områder, hvor ulven befinder sig. De er klar til at fremlægge deres synspunkter.

Og de kan komme med til debatten. Den foregår i multimediesalen på TV Midtvest i Holstebro. For at tilmelde dig skal du skrive til ulv@tvmidtvest.dk. Der er plads til 100 personer, og pladserne bliver fordelt efter først-til-mølle-princippet.

Ulve-spottere: Søger efter ulvespor

Svensk forsker har modtaget dødstrusler

Tidligere har debatten om ulven været meget skarp, og modstanderne og tilhængerne af rovdyret reagerer ofte kraftigt i diskussionerne. I Sverige står man i samme situation. Her har den førende ulveforsker sågar modtaget dødstrusler.

Det er fra både ulvehadere og ulveelskere. Begge grupper reagerer meget kraftigt, og der er næsten ingenting i samfundet, der kan fremkalde stærkere reaktioner end ulven, siger den svenske rovdyrsforsker, Olof Liberg.

Livedebatten bliver sendt direkte på TV 2 | ØSTJYLLAND fra kl. 19.45 på mandag den 11. januar.

I videoen øverst i artiklen kan du se midtjyske øjenvidneberetninger fra personer, der har set ulve.