- Ulven får skyld for meget

Var det en ulv, der dræbte og åd en kalv ved Thorning

08:11

1 af 2

Skal vi være bange, nu hvor ulven begynder at dræbe hjorte og kalve omkring os? Er det overhovedet ulvens værk? Og hvordan skal landmændene tilpasse sig, at ulven er tilbage?

I onsdagens udgave af Hits & Holdninger på TV 2 | ØSTJYLLAND diskuterer paneldeltagerne blandt andet historien om den østjyske ulv, der senest dræbte og åd en kalv ved Thorning nordvest for Silkeborg.

- Jeg synes det er en fantastisk historie. Den bliver bedre og bedre. Det er lidt spændende, at ulven er her, siger Susanne Hoeck, der er journalist og chef hos Lederne.

Men er det overhovedet ulven, som har været på spil ved Thorning? Det er lidt fifty-fifty, mener Morten Vissing, der er zoolog hos AQUA i Silkeborg.

- Det kan sagtens være ulven, men det kan også sagtens være hunde, der har gjort det - det så vi jo et eksempel på i sydlige Jylland, hvor to kalve var blevet dræbt. Man har det med at råbe ulv, inden man overhovedet er sikker på noget som helst, og jeg er lidt bange for, at det skader ulvens sag, siger han og fortsætter:

- Ulven får skyld for mange ting, og det pynter ikke på dens i forvejen blakkede image, som jo er opstået af myter og ikke af fakta.

Se hele debatten om ulven i videoen øverst på siden. Se desuden hele udsendelsen onsdag aften kl. 21.20 på TV 2 | ØSTJYLLAND.