Ulrik Wilbek tildeler Landin æren for sejr

Landstræner Ulrik Wilbek tildelte Silkeborg-målmand Niklas Landin æren for semifinalesejren over Spanien

Det er helt uvirkeligt for landstræner Ulrik Wilbek, at de danske håndboldherrer er i VM-finalen. Det blev afgørende, at målmand Niklas Landin overstrålede alt og alle og spillede sit livs kamp i sejren over Spanien.

- Vi har hele tiden nogle, der slår til, og så kan det godt være, at Spanien har nogle, de kalder verdens bedste på mål. Men de har ikke Landin.

- Han var totalt outstanding. Det var helt klart hans skyld, vi vandt, mener Ulrik Wilbek.

Selv om Mikkel Hansen imponerede i anden halvleg med syv meget afgørende mål, så var Niklas Landin den mest stabile spiller set over hele kampen. Han reddede blandt andet tre spanske straffekast.

- Mikkel Hansen spillede en fremragende anden halvleg, men spillede jo ikke nogen god første halvleg. Niklas stod godt i hele kampen, fastslår Ulrik Wilbek.

I først halvleg smed Mikkel Hansen tre bolde væk, som kostede i den anden ende af banen. Derfor måtte Ulrik Wilbek tage en snak med AG København-stjernen i pausen.

- Det var fantastisk, at Mikkel kunne spille sig op. Jeg tog lige en snak med ham i pausen, og så var han der.

- Jeg sagde til ham, at nu skulle han lade være med at tænke på, hvad de andre gjorde, men hvad han selv gjorde. Og at han ikke havde spillet ret godt i første halvleg, men at jeg vidste, at han kunne spille meget bedre

- Landin behøvede jeg ikke at sige noget til imellem første og anden halvleg, forklarer Ulrik Wilbek

Niklas Landin blev fortjent kåret som kampens bedste spiller efter semifinalesejren over Spanien.