Ulækre forhold på østjysk skole: Elever undgår toiletterne

Toiletterne på Rundhøjskolen er så ulækre, at eleverne forsøger at undgå dem

01:59

For eleverne på Rundhøjskolen i Aarhus er det at gå på toilet i skoletiden langt fra en behagelig oplevelse. Toiletterne er nemlig meget ulækre, ifølge eleverne.

- Jeg har oplevet, at der ikke er skyldet ud, og der stadig ligger papir, både i toilettet, på gulvet og i vasken. Der kan også ligge blod, siger Anna Nykjær fra syvende klasse på Rundhøjskolen.

- Der er lort i toilettet, og der er tis og papir på gulvet. Der er proppede toiletter, og der er stortset bare rigtig klamt på toilettet, siger Samson Kreie Engelbreth Larsen fra syvende klasse på Rundhøjskolen i Højbjerg. 

Læs også Passagerer må undvære toilet

Og faktisk er toiletterne på skolen så slemme, at flere elever helt forsøger at undgå at bruge dem.

- Jeg går kun på toilet, hvis det er højst nødvendigt siger Samson Kreie Engelbreth Larsen.

- Jeg har overhovedet ikke lyst til at gå på toilet på skolen, siger Anna Nykjær. 

Toiletterne på Rundhøjskolen er så ulækre, at eleverne forsøger at undgå dem.

Der har i lang tid også været en ubehagelig lugt på toiletterne. Det skyldes, at tis er trængt ind i fugerne mellem fliserne.

- Vi kunne ikke finde ud af, hvor det kom fra, og så opdagede vi faktisk, at omkring gulvbelægningen var løse fuger. Der røg urinen ned og lå nede under sådan en fuge, siger skoleleder ved Rundhøjskolen Mogens Toustrup. 

Læs også Byrådet lukker 10. klassecenter i Aarhus

Men skolen kan kun gøre så meget, mener Mogens Toustrup. Forældrene er også nødt til at tage ansvar og lære børnene ordentlige toiletvaner.

- Vi kan gøre meget med rengøring og maling, men vi er nødt til at inddrage forældre og elever og sige, at det er en dannelse. Fuldstændig som man siger, at man skal have et antal timers søvn for at være klar til en skoledag, så bliver man altså også nødt til at have nogle ordentlige toiletvaner, siger Mogens Toustrup.

Øverst i artiklen kan du se et indslag om toiletforholdene på Rundhøjskolen.

01:49

VIDEO: Her kan du se et indslag fra Asferg Skole i Randers, hvor eleverne er kommet med et forslag, der skal gøre toiletforholdene bedre.

Luk video