UFF-Humana skal fjerne 23 tøjcontainere i Aarhus Kommune

Fire nødhjælpsorganisationer har fået eneret på opstilling af tøjcontainere i Aarhus Kommune

UFF-Humana er tidligere blevet kritiseret for, at organisationens regnskaber ikke er gennemsigtige nok.

Der kommer snart nye tøjcontainere i Aarhus Kommune.

Teknik- og Miljøudvalget har besluttet, hvem der fra 30. juni skal have retten til at opstille de tøjcontainere, hvor borgere kan aflevere deres gamle tøj til et velgørende formål.

Vi har valgt nødhjælpsorganisationer fra ISOBRO, fordi det giver en vis forsikring om, at der forhåbentligt ikke dukker noget skidt op.

Frands Vidstein Petersen, afdelingsleder for indløb, Teknik og Miljø

Valget er faldet på Røde Kors, Frelsens Hær, Red Barnet og Folkekirkens Nødhjælp. Dermed er UFF-Humana, der har 23 tøjcontainere stående i Aarhus Kommune, valgt fra.

De fire organisationer bliver fremover de eneste, som må indsamle tøj i containere på genbrugspladser og andre kommunale områder.

Nye regler udelukker UFF-Humana

UFF-Humana har samlet tøj ind i Aarhus Kommune, men, som vi tidligere har skrevet om her på TV2 ØSTJYLLAND, så rammer nye regler på området UFF-Humana. De må fjerne deres containere

- UFF-Humana har indsamlet brugt tøj i Aarhus Kommune i over ti år. Aarhus Kommune har i den periode ikke på noget tidspunkt klaget over vores arbejde. Vi havde helst fortsat indsamlingen, skriver Kaj Pihl, der er indsamlingsleder i UFF-Humana, i en mail til TV2 ØSTJYLLAND.

Læs også UFF skal formentlig fjerne 23 tøjcontainere fra Aarhus

Nødhjælpsorganisationer, som ønsker at indsamle tøj i Aarhus Kommune, skal fremover være medlemmer af indsamlingsorganisationernes brancheorganisation, ISOBRO. Og det er UFF-Humana ikke.

- Vi har valgt nødhjælpsorganisationer fra ISOBRO, fordi det giver en vis forsikring om, at der forhåbentligt ikke dukker noget skidt op, siger Frands Vidstein Petersen, der er afdelingsleder for indkøb i Teknik og Miljø-afdelingen i Aarhus Kommune.

00:47

VIDEO: Rådmand Bünyamin Simsek (V) har tidligere gjort det klart, at han ønskede mere klarhed over byens tøjindsamlinger. Videoen er fra februar.

Luk video

Formålet er mere end velgørenhed og indsamling.

- For os handler det også om at bortskaffe affald, så det ikke ligger og flyder, siger Frands Vidstein Petersen.

07:17

VIDEO: Det har tidligere været kritiseret, at UFF-Humana måtte indsamle tøj i Aarhus Kommune. Indslaget er fra december 2017. Video: Oliver Høeg Nygaard Pedersen

Luk video

Flere organisationer giver valgfrihed

Der er valgt hele fire organisationer til at stå for tøjindsamlingen. Og det er der også en grund til.

- Ved at have fire forskellige nødhjælpsorganisationer, som samler ind, så kan borgerne også selv vælge, når de står foran containerne, siger Frands Vidstein Petersen, fra Teknik og Miljø-afdelingen i Aarhus Kommune.

Ved at have fire forskellige nødhjælpsorganisationer, som samler ind, så kan borgerne også selv vælge, når de står foran containerne

Frands Vidstein Petersen, afdelingsleder for indkøb, Teknik og Miljø

På genbrugspladserne Reuse ved Godsbanen samt på Ølstedvej må hver organisation opstille én container. På de øvrige genbrugsstationer opstilles to containere fra hver organisation.

Derudover vil resten af pladserne rundt i kommunen blive fordelt ligeligt mellem organisationerne. Den fordeling arbejdes der lige nu på.