Uenighed om udvisningssag

Kenneth Iversen igen på dagsordenen

02:13

1 af 2

Sagen om Kenneth Iversen fra Aarhus, hvis vietnamesiske kone blev udvist af Danmark sidste år, lander nu igen hos politikerne på Christiansborg.

Kenneth Iversen har siden september sidste år været bosat i Tyskland med sin familie for at opnå EU-opholdsbevis. Det er nu lykkedes, og familien kan formentlig snart vende tilbage til Danmark. En nyhed, der skaber glæde hos politikerne på Christiansborg:

- Først og fremmest så er det dejligt, at Kenneth og hans kone og deres to børn nu forhåbentlig snart kan komme tilbage til Danmark, siger Enhedslistens Johanne Schmidt Nielsen til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Jeg synes da, at man på det menneskelige plan skal glæde sig på familiens vegne. Jeg tror, at alle kan sætte sig ind i, hvad det betyder, at man ikke kan være sammen med sin ægtefælle, siger Radikale Venstres EU-ordfører, Camilla Hersom.

Se: Lettet Kenneth Iversen

Den samme melding kommer fra højrefløjen:

- Jeg synes jo egentlig, at det er en utrolig god løsning for den familie. Jeg synes jo også, at de har været hårdt ramt af en umulig lovgivning, siger Dansk Folkepartis Hans Kristian Skibby.

Men selvom de er glade for, at det ser ud til at lykkes for den familien at komme tilbage og bo i Danmark, så er de uenige om, hvorvidt reglerne skal laves om:

- Jeg er bange for, at hvis man laver om på reglerne, så vil vi altså åbne op for, at der vil komme mange andre til Danmark

, som har en anden dagsorden, og som ikke er selvforsørgende, og som ikke har de samme levebetingelser eller levemuligheder, som famlien Iversen har, siger Hans Kristian Skibby.

Se mere i tv-indslaget øverst på siden.