Uenighed om Gellerups fremtid

Boligforening siger nej til borgerligt udspil om at rive boligblokke ned. Borgmester Nicolai Wammen klar med kompromis-forslag.

Der var langt fra enighed mellem parterne, da århusianske byrådsmedlemmer mandag mødtes med repræsentanter for Brabrand Boligforening for at diskutere en såkaldt helhedsplan for Gellerup-området.

De borgerlige partier med rådmand og borgmesterkandidat Gert Bjerregaard (V) i spidsen ønsker, at kun 24 procent af boligerne i området i fremtiden skal være almennyttige. Et mål, der blandt andet skal nås ved at rive boligblokke ned.

Brabrand Boligforening afviste dog Gert Bjerregaards forslag på dagens møde. Boligforeningen er indforstået med, at almennyttige boliger skal omdannes til ejerboliger eller andelsboliger, men slet ikke i samme omfang, som V-rådmanden foreslår.

Brabrand Boligforening foreslår i stedet en løsning, hvor halvdelen af boligerne i området er almennyttige, mens de resterende udgøres af andre boligformer.

Borgmester Nicolai Wammen (S) har forsøgt at få parterne til at mødes ved at lave et kompromis-forslag, hvor 30 procent af boligerne i området forbliver almennyttige.

Politikere og Brabrand Boligforening gik mandag eftermiddag hver til sit for at studere borgmesterens forslag nærmere. Parterne mødes igen mandag aften for at tage stilling til forslaget.

Se mere i TV 2 | ØSTJYLLAND's udsendelse mandag aften klokken 19.30.