UEFA: AC Horsens er bedre end AGF

Det er i hvert fald tilfældet, hvis der tages udgangspunkt i UEFAs seneste rangliste, hvor den gule fare er placeret 40 pladser over aarhusianerne

Ifølge den seneste rangliste fra UEFA er AC Horsens 40 pladser højere oppe end superliga-mandskabet fra AGF. Førstnævnte befinder sig på plads nr. 260, imens aarhusianerne er at finde som nr. 300. Som det sidste østjyske hold er Randers FC at finde på listen én plads over ACH.

Løbende opdaterer den europæiske fodboldorganisation, UEFA, ranglister over lande og klubhold. På disse får holdene point, efter hvordan de har klaret sig i europæiske turneringer. For klubholdenes tilfælde er det således i Champions League, Europa League og kvalifikationerne til disse, at der kan skrabes point sammen.

FCK er bedste danske hold

Pointene registreres fem år tilbage, og det er altså i denne periode, at AC Horsens har klaret sig sådan, at de ligger over AGF. Randers FC har lige akkurat fået point nok til at ligge en plads over klubben fra Horsens.

FCK er bedste danske hold på ranglisten med en 84. plads. Herefter kommer Esbjerg FB, FC Midtjylland og FC Nordsjælland.

Statistikken over landsholdene viser, at Danmark er placeret som nummer 24 under vores nordiske brødre fra Sverige og Norge, der ligger henholdsvis som nummer 21 og 22.

Herunder kan du se alle de danske klubhold på ranglisten med deres placering først:

84. FCK

128. EFB

136. FCM

144. FCN

161. Aab

209. BIF

215. OB

259. RFC

260. ACH

300. AGF