Udvider jagerfly-samarbejde

Terma har underskrevet en aftale med producenten Lockheed Martin om at levere dele til jagerflyet F-35.

Teknologivirksomheden Terma i Lystrup skal levere komponenter til kampflyet F-35.

Den østjyske teknologivirksomhed Terma har mandag underskrevet en såkaldt "memorandum of understanding" med firmaet Lockheed Martin, der producerer kampflyet F-35.

Aftalen betyder, at Terma fortsat skal levere komponenter til F-35, der anses for at være favorit til at afløse F 16-flyene i det danske forsvar. Derudover vil parterne undersøge muligheden for at udvide samarbejdet, så Terma kan levere flere komponenter til F-35.

F35-kampflyprojektet bliver udviklet af USA og en række andre Nato-lande heriblandt Danmark.

Se: Jobfest i Grenaa efter aftale

- Aftalen, som vi har underskrevet i dag, er et stærkt bevis for Termas nuværende og fremtidige position i F-35 programmet, siger topchef i Terma Jens Maaløe i en skriftlig kommentar.

- For nuværende forbereder Terma yderligere investeringer i teknologi og produktion, siger han.

Aftalen blev underskrevet ved luftfartsmessen i Frankrigs hovedstad, Paris.

Se: Terma lander gigant-aftale

Den cementerer Termas samarbejde med den amerikanske forsvarsindustri. Terma og tre andre danske virksomheder kan således formentlig se frem til en solid indtjening den kommende tid.

For et par år siden indgik de danske virksomheder samarbejdsaftaler, der ifølge Berlingske kan udløse kontrakter og eksportindtægter for to til tre milliarder kroner fra netop Lockheed og en af de andre amerikanske våbengiganter, Sikorsky.

Termas hovedsæde ligger i Lystrup nord for Aarhus. Firmaet har en afdeling i Grenaa.