Udvid E45 til tre spor

Opfordring fra politikere og erhvervsliv

01:37

1 af 2

Massevis af politikere, erhvervsfolk og repræsentanter fra uddannelsesinstitutioner var tirsdag samlet i København, hvor de skulle forsøge at finde løsninger og skabe politisk opbakning omkring udviklingen i Østjylland.

Et af punkterne på tirsdagens møde handlede om den Østjyske Motorvej (E45), hvor der hver dag passerer mere end 25.000 biler og lastbiler gennem Østjylland - og det tal stiger.

Og spørger man derude, så er der behov for en udvidelse.

Leif Hansen er vognmand og har 37 lastbiler ude på de østjyske veje. Han mærker, hvordan de stigende køproblemer rammer hans vogne.

- I snit spilder de nok fem til ti minutter om dagen hver i ventetid ude på Motorvejen, siger han.

Og det er skidt for firmaet.

- For hvert minut en bil holder stiller, koster det cirka otte kroner i direkte underskud, fortæller Leif Hansen.

Også hos Dansk Supermarked, der har sit 53.000 kvadratmeter store lager i Brabrand ved E45, kan den stigende trafik mærkes.

- Vi skal skabe vækst sammen

- Det betyder, at det er nogle ekstra omkostninger, det genererer, når vi ikke kan overholde vores planlægning, og når vores lastbiler i større grad bruger længere tid på at komme igennem, siger logistikdirektør i Dansk Supermarked, Nicolai Gradman.

Flere folketingspolitikere vil nu have, at man tage nødsporet i brug for at komme køproblemerne til livs.

- Det, synes jeg, er en rigtig god midlertidig løsning. Vi skal se det som en midlertidig løsning. Vi kan ikke få udvidelsen her og nu. Jeg glæder mig til at holde ministeren op på det også, for det lød jo nærmest som om, at vi kunne sætte et flueben ud for udvidelsen af E45, men så skal det også komme, siger Fatma Øktem (V).

Du kan se mere om sagen i indslaget øverst på siden.