Udstigt til rekordhøst for vinbonde

Midtjyllands største vinbonde forventer rekordhøst i år. Maj måned var tør, og sommeren har budt på rigeligt med solskin.

Simon Hedegård har 3000 stokke på sin ene hektar jord. Men det er formodentlig nok til en rekordhøst. Det har nemlig været en rigtig varm sommer, og et tørt forår.

- Høsten er meget afhængig af den kommende måned. Der må helst ikke komme frost, for så skal druerne høstes med det samme, og det går ud over resultatet, fortæller Simon Hedegård.

Sidste år lavede han 2200 flasker, og han forventer at komme op på 3000 flasker i år. En melding han også hører fra sine vinavlerkollegaer i Østjylland. Alle høster lidt senere end forventet, men de fleste regner med en god høst.

Den 52-årige vinavler er kun vinbonde på halv tid. Til dagligt får han også penge i kassen som sygeplejerske i lokalpsykiatrien. Men der er måske planer om at blive fuldtidsvinbonde, når efterlønsalderen nærmer sig.

- Jeg overvejer det. Men jeg er også lidt bange for at blive en lidt mærkelig vinbonde, der går i sit eget lille univers, siger Simon Hedegård.

<a href="http://vinavl.dk/aktiviteter/vindag.asp?mode=vindag" target="_blank">Hvis man har lyst, er der Dansk Vindag med åbent hus hos mange avlere i morgen. Hos Simon Hedegård kan man kigge forbi Hedegårdens Vinavl i tidsrummet 11.00-15.00 både i morgen og næste lørdag. Adressen er Segaltvej 501 i Skødstrup. Se mere her.</a>

Se mere om vinhøsten i nyhederne på TV 2 | ØSTJYLLAND kl. 19.30.