Udskifter 30.000 pærer

EnergiMidt og Aarhus Kommune har indgået en aftale, som blandt andet indeholder udskiftning af knap 30.000 lyskilder

Genrefoto.

Nu sættes der spot på gadelygterne i Aarhus, som i fremtiden kommer til at stå i et noget bedre lys.

Over 30.000 lyskilder skal nemlig skiftes ud, og gadebelysningen skal opgraderes til mere moderne LED-teknologi, der vil give både energibesparelser og lavere driftsomkostninger.

Renoveringen er delvist finansieret af energibesparelsen, der også vil spare 2.500 ton CO2 om året.

Største gadelysaftale i Danmark

Hele udskiftningen skal EnergiMidt, som har indgået en samarbejdsaftale med Aarhus Kommune, stå for.

- Vi ser det som endnu en bekræftelse på vores store kompetencer på området og en tydelig anerkendelse af vores mange års erfaring med anlæg, renovering og drift af gadelys i kommunalt regi mange steder i landet. Vi vil også fremadrettet fremstå som en af Danmarks væsentligste aktører på gadelys-området, og det er vi temmelig stolte af, siger Jørgen Due Thomsen Nørgaard, forretningschef i Energidivisionen hos EnergiMidt i en pressemeddelelse.

Aftalen har en værdi af 113,5 millioner kroner og er den største gadelysaftale i Danmark nogensinde målt på antal enheder, konstaterer EnergiMidt.

Kommer borgerne til gode

- Vi er overbevist om, at samarbejdet kommer de aarhusianske borgere til gavn, når de får nyt og bedre lys på deres veje og stier, som tilmed bliver betalt at energibesparelsen. Derudover sparer vi 2500 ton CO2 om året, plus at det nye lys har en positiv effekt på både trafiksikkerhed og tryghed, siger Peter Ryberg Neess, Teamleder i Vejbelysning og ITS ved Aarhus Kommune, som har været med til at udvælge EnergiMidts tilbud.

Derudover vil samarbejdsaftalen betyde, at EnergiMidt har fast arbejde hos Aarhus Kommune de kommende tre år.

Opgaven med udskiftning af de mange pærer forventes at kræve i underkanten af 55.000 mandetimer, svarende til 34 mandeår, eller mere end 11 mand om året i den tre-årige aftaleperiode.