Udsigtstårn holder lukket resten af året

Aarhus Kommune spærrer for adgang på grund af vejarbejde

Foto: Dorte Mandrup Arkitekter A/S

Foto: Dorte Mandrup Arkitekter A/S

1 af 5

Hvis du er en af dem, som havde drømt om at spise en isvaffel og nyde udsigten over havnebassinet i Aarhus fra det 14 meter høje udsigtstårn til sommer, så finder du nok dagens nyhed skuffende.

Aarhus Kommune oplyser i dag, at det karakteristiske udsigtstårn, som også går under navnet Salling Tårnet, holder lukket fra nu og frem til efteråret eller vinteren.

Forklaringen er, at kommunen skal i gang med at anlægge vejen Bernhardt Jensens Boulevard, som er lige ved siden af tårnet.

- Det er desværre ikke muligt at opretholde trygge og sikre adgangsveje til tårnet, mens vi arbejder på at forlænge Bernhardt Jensens Boulevard. Derfor har vi valgt at lukke for adgang til tårnet i byggeperioden" siger projektleder i Center for Byens Anvendelse Gitte E. Frøkjær i en pressemeddelelse.

Nyt udsigtstårn bliver indviet

Tårnet åbnede i sommers og har fået sit kaldenavn på grund af Sallingfondene, som har skænket tårnet til byen. Pris: Syv millioner kroner.

Det er skabt af arkitekten Dorte Mandrup og er liggende ved bassin syv i den nye bydel Aarhus Ø på havnen.

Udsigtstårnet er opført som en del af en længere promenadestrækning, som skal skabe liv langs kajen på Aarhus Havn. Når vejen er færdiganlagt, bliver tårnet genåbnet.

I tv-indslaget nedenfor kan du se, hvordan det så ud, da det 80 ton tunge tårn blev balanceret på plads sidste sommer: