Udsigt til tørt Skanderborg

Men sommeren har været blandt de vådeste 

De næste aftener bliver der tørvejr foran Bøgescenen, lover meteorologerne

Deltagerne på Skanderborgs fugtige festival kan endelig se frem til tørre dage.

De sydlige egne må fortsat døje med regnvejr fredag, men lørdag og søndag kommer der tørvejr til det meste af landet.

Kun rester af det genstridige heldagsregn vil være tilbage, og det kan give byger især i de sydlige egne, men også andre steder, oplyser vagtchef i DMI, Bill Vejdegren.

- Det ser ud til, at for Skanderborgs vedkommende, at de får noget bedre vejr, end de har haft. Regnen svækkes temmelig meget, og der skal nok kun komme nogle enkelte byger.

Søndag trænger solen igennem i de østlige egne og byder på rimeligt vejr, men på vestkysten kan man forvente regn. Og sommeren har været ufattelig våd i år.

Ifølge verserende rygter på DMI, kan denne sommer meget vel lande i top ti over de vådeste somre nogensinde, siden instituttet begyndte at måle vejret systematisk i 1874.

- Jeg har hørt rygter om, at den nok havner i top ti. Men det afhænger også af, hvordan det ser ud resten af måneden, siger vagtchef i DMI Bill Vejdegren.

Tallene, for hvor våd sommeren egentlig har været, bliver imidlertid først opgjort efter august, hvor sommeren officielt afblæses.

Juli var et exceptionelt vådt bekendtskab. I alt regnede det 113 millimeter ud over hele landet mod normalt 66 millimeter. Især skybruddet over København 2. juli trækker godt op i statistikken, da der på et døgn faldt 150 millimeter regn eller mere end dobbelt så meget som månedsnormalen for samme område.