Udsatte børn mangler hjælp

"Bemærkelsesværdigt" fald i tilbud

Flere børn og unge i de socialt mest udsatte boligområder i Aarhus får ikke den hjælp, de har brug for. Det viser en ny undersøgelse fra Det Boligsociale Fællesskab.

Ifølge rapporten er antallet af børn og unge med sociale underretninger i baggagen nu det højeste i en periode på seks år. I 2012 var der lavet sociale underretninger for 9,4 procent af børnene i de mest udsatte boligområder. Men kun 6,9 procent af børnene i områderne var tilknyttet et dag- eller døgntilbud.

- Det er stærkt bekymrende. Noget tyder på, at der er mange børn, der går rundt uden at få den hjælp de har brug for, siger formanden for Socialudvalget, Claus Thomasbjerg (SF) til TV 2 | ØSTJYLLAND. Han vil nu stille spørgsmål om sagen til rådmanden.

Rapporten slår fast, at det er "bemærkelsesværdigt", at antallet af dag- og døgntilbud er faldet de seneste år, når antallet af børn med sociale underretninger er steget i samme periode.

- Der er brug for mere viden om, hvorvidt nedgangen i foranstaltningerne skyldes færre alvorlige sociale problemer blandt børn og unge eller en ændret kommunal praksis over for denne gruppe og deres familier, lyder det i rapporten.