Udsalg af kommunens ejendomme

Aarhus kan skaffe kontanter ved at sælge ud

Et kommunalt salg af Aarhus Golf Clubs bane i Højbjerg er en mulighed

Forslaget om at sælge Tivoli Friheden i Aarhus, som i dag behandles på byrådsmødet, kan blive starten på et større udsalg af kommunale ejendomme, blandt andet i et forsøg på at rejse penge til planerne om at byen skal være europæisk kulturhovedstad i 2017.

En opgørelse fra 2008 viser, at alene kulturområdet i Aarhus kommune ejer ejendomme for 2,4 milliarder, og flere byrådspolitikere ser ifølge Morgenavisen Jyllands-Posten positivt på at sælge ud af en del af dem for at skaffe kontanter i kassen.

SF har tidligere foreslået at sælge Marselisborg Lystbådehavn, der anslås at kunne indbringe 100 mio. kr. og overfor Morgenavisen Jyllands-Posten peger SF?s kulturordfører på, at Jydsk Væddeløbsbane og Aarhus Golf Clubs bane i Højbjerg også er oplagte salgsemner.

- Jeg er fuldstændig enig i, at det er et spor, som vi skal ud ad, siger den konservative kulturrådmand Marc Perera Christensen til avisen.

- Generelt er det Venstres synspunkt, at vi ikke skal eje en masse arvesølv bare for at eje det, siger Henrik Vestergaard fra Venstre.

Lange og ikke særligt indbringende lejekontrakter kan dog gøre et hurtigt salg problematisk. Væddeløbsbanens lejekontrakt til årligt 2.530 kr. udløber f.eks. først i 2030, mens det private selskab Tivoli Friheden A/S har kontrakt til 2020