Udlåner musik på nettet

Bibliotekerne i Randers og Århus udlåner fra i dag gratis - og lovlig - musik på internettet.

Århus Kommunes Biblioteker og Randersegnens Biblioteker kan med et spritnyt internet-system låne musik ud til deres brugere. Med det nye system kan de musikglade biblioteksbrugere i ro og mag downloade gratis musik fra nettet, og det er vel at mærke uden at risikere at blive slæbt i retten af et pladeselskab. Computersystemet er nemlig indrettet sådan, at musikken ikke kan kopieres og desuden destruerer sig selv efter 30 dage. På den måde er musikken sværere at misbruge, end de almindelige cd'er, der findes på bibliotekerne.

Det nye system blev i eftermiddag officielt åbnet på Hovedbiblioteket i Århus. Rådmand Torben Brandi Nielsen stod for talen, mens bandet Tiger Tunes sørgede for underholdningen. Indtil videre rummer det nye internet-system især musik af lokale amatørbands, men brugerne kan dog også finde en del klassisk musik og jazz.

Du kan finde flere informationer om den nye internetservice på adressen <A href="www.fremtidsmusikken.dk</A>" target="_blank">http://www.fremtidsmusikken.dk">www.fremtidsmusikken.dk</A>