Udeservering kan blive en kold fornøjelse

Udsigten til flere energifrådsene gasvarmere gør venstrefløjen i Århus Byråd betænkelig ved udsigterne til vinter-udeservering på caféer.

De restauratører, der glæder sig over at få lov til at servere fadøl og caffe latte for natteravne hele året rundt i Århus, kan så småt begynde at spekulere over, hvordan deres gæster skal
bære sig ad med at holde varmen.

Om vinteren kan der blive temmelig koldt om natten, og venstrefløjen i Århus Byråd er på miljøets vegne blevet betænkelig ved udsigten til en større mængde energifrådsende og CO2-udslippende gasvarmere, skriver Århus Stiftstidende.

Betænkeligheden på miljøets vegne fik Enhedslisten og Socialistisk Folkeparti til at sende tilladelsen til at udvide restauranternes åbningstid til klokken 02.00 i vinterhalvåret til behandling i økonomiudvalget. Med henblik på at finde ud af, om det kan lade sig gøre at forbyde restauratørerne at anvende gasvarmere.

- Det kan være, at der kan anvendes andre varmekilder. Man kan også stille krav om energiforbrug. Det må vi have styr på, inden vi siger ja til indstillingen, sagde Enhedslistens Keld Hvalsø Nedergaard, der mindedes et besøg på en finsk restaurant, bygget af is og med indendørs temperaturer på minus 20 grader.

- Der blev gæsterne udstyret med termokedeldragter, huskede Keld Hvalsø Nedergaard.

- Det ville være synd at pakke Århus' unge, smukke piger ind i kedeldragter eller tæpper. Så bliver byturen da spoleret, indvendte Marc Perera Christensen (K).