Uden bad siden maj

Heidi Neergaards plejepersonale har ikke tid til at give hende et bad

02:29

1 af 2

Det er over 14 dage siden, at Heidi Neergaard sidst har været i bad. Hendes plejepersonale har nemlig ikke haft tid.

50-årige Heidi Neergaard er spastisk lammet i benene, og hun er derfor stærkt afhængig af hjælp. Tidligere var hun tildelt hjælperordningen BPA - Brugerstyret Personlig Assistance - hvor handicaphjælpere på skift døgnet rundt sørger for personlig pleje og hjælp.

Men nu har Randers Kommune frataget hende døgnhjælpen, fordi hun ikke har kunnet overskue at være arbejdsgiver for handicaphjælperne.

Siden 1. juni har Heidi Neergaard derfor modtaget hjælp fra hjemmeplejen. Men da hun er så plejekrævende, som hun er, har hjemmeplejen ifølge Heidi Neergaard endnu ikke haft tid til at give give hende et bad:

- De prøvede det en enkelt gang, men så sagde de til mig, at det simpelthen ikke kunne lade sig gøre, fordi det var for tidskrævende, siger hun til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Efter at TV 2 | ØSTJYLLAND er gået ind i sagen, vil socialudvalget i Randers Kommune se på hendes sag igen:

- Jeg synes jo, det virker som en fuldstændig uværdig situation, hun står i, og derfor har jeg bedt forvaltningen fremlægge sagen for mig hurtigst muligt, siger Kasper Fuhr Christensen fra Velfærdslisten, der er formand for Socialudvalget i Randers Kommune.

Se mere om sagen øverst på siden.