Uddanner grænsepoliti

I spidsen for politiuddannelse i Libanon

08:01

1 af 2

Midt i et af verdens absolutte brændpunkter, Libanon, står en tidligere østjysk politichef i spidsen for at specialuddanne libanesisk grænsepoliti.

Allan Lund var i mange år leder i det daværende Århus Politi, men i efteråret 2009 sagde han midlertidigt farvel til Danmark for at overtage føringen af et dansk finansieret træningsprogram: The Lebanon Border Projekt.

TV 2 | ØSTJYLLAND har været på besøg hos Allan Lund i Libanon, og fået speciel tilladelse til at komme med helt ind og filme på militærets træningslejre.

- De skal lære, at de har deres eget land at passe på. De er ikke længere en del af en vestlig region i Syrien. De er Libanon, og der er en grænse, man skal respektere, og den skal de prøve at beskytte så godt som muligt, siger han.

Et pragtfuldt land

Libanon, landet på kanten mellem Syrien og Israel, kæmper stadig med sårene efter 17 års borgerkrig og nabolandenes ulmende etniske og politiske konflikter. Men det går fremad, og landet har ifølge Allan Lund gennemgået en kolossal udvikling.

- Mange har nok et billede af Beirut som et sted med krudtrøg og murbrokker, og folk der render rundt i gaderne med våben, som vi kan huske det fra de 15 år med borgerkrig, vi så i fjernsynet. Men når man åbner op for, hvad der foregår hernede i dag, er det et pragtfuldt land at være i, siger han.

Du kan se reportagen fra Libanon i klippet herover. TV 2 | ØSTJYLLAND sender desuden en længere udgave af reportagen den 30. juni kl. 19.55.