Udbyhøj får ny lystbådehavn

Ny lystbådehavn ved udmundingen af Randers Fjord vil gavne hele Kronjylland, mener kommunen

Det er normalt en dårlig nyhed, når godt 17 millioner kroner "hældes" i havnen, men når pengene kommer fra Indenrigsministeriet og LAG Randers og går direkte og ubeskåret til en ny lystbådehavn i Udbyhøj, er det slet ikke så ringe endda.

Randers Byråd vedtog i efteråret at udbygge og renovere havnen i Udbyhøj Nord for et beløb på op imod 30 mio. kroner, da kommunen vurderer, at projektet vil gavne hele kommunen og naturligvis især området omkring Udbyhøj Nord. Det er den vurdering, som Den Lokale Aktionsgruppe (LAG Randers) og Indenrigsministeriet, begge er så enige i, at de hver især har givet tilsagn om et økonomisk tilskud på 9 mio. kroner.

- Det er en dejlig julegave. Byrådet har afsat 29 mio. kroner på anlægsbudgettet. Nu kan vi for det hele for 12 millioner kroner. Det er da slet ikke så tosset. Da havneprojektet er finansieret via lån, skal der nu kun betales rente og afdrag af 12 millioner kroner, altså langt mindre end det, der var budgetteret med. Det er vist ikke så dårlig en investering, siger borgmester Henning Jensen Nyhuus, og fortsætter:

- Jeg er sikker på, at når renoveringen og udbygningen af havnen i Udbyhøj er færdig, så står vi med et meget attraktivt område, som både vil tilføre lokalområdet og Randers Kommune vækst inden for turist- og friluftslivet.

Når de to gange ni millioner kroner i tilskud fra stat og LAG "kun" bliver til godt 17 millioner kroner, skyldes det, at der tidligere er givet et forhåndtilsagn på godt 900.000 kroner fra minsiteriet.