Ud at køre med de ældre

Plejecentre har samlet ind til nye busser

00:49

1 af 2

For mange er det helt naturligt, at kunne sætte sig ud i sin bil og køre en tur ud i det blå.

Det er det derimod ikke for ældre, der bor på plejehjem. I Syddjurs Kommune har flere plejecentre og aktivitetscentre derfor gået sammen om at samle penge ind til fem minibusser.

Nu er busserne i drift, og det er til stor glæde for de ældre. TV 2 | ØSTJYLLAND var i dag med bussen, da en gruppe ældre fra Bakkegården i Ebeltoft skulle på ture:

- Vi kan selv få planlagt ture i stedet for, at vi skal bestille flere måneder før - og så regner det den dag, man skal af sted. Vi er så mange, der aldrig kommer ud at køre, siger pensionist Aase Fruergård til TV 2 | ØSTJYLLAND.

- Det er dejligt, at vi kan komme ud og få nogle oplevelser sammen. At vi kan komme ud og opleve nogle ting og tale om det. Man kommer ud og ser havet, siger pensionist Ellen Boll til TV 2 | ØSTJYLLAND.

De fem busser har til sammen kostet 1,6 millioner kroner. Penge som er samlet ind via bankospil, indsamlingsbøsser, markedsdage og salg af busreklamer.

Det er Peter Tofft, som har været med til at koordinere indsamlingsarbejdet.

- Det er for at give dem noget mere livkvalitet. Mange ældre er jo faktisk bundet til deres lejlighed. Med den her bus kan vi køre dem til kulturelle arrangementer. Vi kan køre en tur ud i det blå, siger Peter Tofft til TV 2 | ØSTJYLLAND.

Se mere i videoen øverst i artiklen.